Niet veel mensen staan graag stil bij de financiële gevolgen van overlijden. Hoe vergaat het mijn onderneming als ik kom te overlijden en, wellicht belangrijker nog, hoe laat ik mijn nabestaanden achter. Helaas wijst de praktijk uit dat zonder uitzondering de financiële impact enorm groot is. We zien in onze dagelijkse adviespraktijk dat ondernemingen na het wegvallen van haar directeur en boegbeeld het erg lastig hebben en we zien nabestaanden die onaangenaam verrast worden dat ze de levenstandaard waaraan ze gewend waren niet langer kunnen volhouden. Dit in een situatie waar je als nabestaanden niet op zit te wachten. Gelukkig zijn er mogelijkheid de financiële risico’s bij overlijden sterk te beperken.

Welke oplossing is in mijn situatie geschikt?

Geen ondernemer is gelijk. Een adviestraject begint daarom altijd met een grondig inventarisatie. Daarbij wordt onder andere onderzocht welk financieel risico zelf door de onderneming of je nabestaanden te dragen is en voor welk risico een voorziening verstand is. Als jouw adviseur vervolgens een analyse heeft gemaakt van alle gegevens kan hij je van een passend advies voorzien. Daarmee is het traject echter nog lang niet afgerond. Ook bij het maken van keuzes over een oplossing staat de adviseur voor je klaar. Mocht het sluiten van een verzekering deel uitmaken van de oplossing dan begeleidt hij het gehele acceptatieproces en zorgt hij er voor dat je verzekering na het afsluiten onderhouden wordt.

Onze aanpak is persoonlijk, op uw belangen gericht waarbij het afsluiten van een verzekering niet het doel, maar slechts een van de oplossingen is.