Bedrijfsmiddelen zijn onmisbaar

Zonder handelsvoorraad is het moeilijk zaken doen, zonder machines kun je niet produceren en zonder vervoermiddel gaat het niet lukken om je producten bij je afnemers te krijgen. Je bedrijfsmiddelen zijn (meestal) onmisbaar.
Je bedrijf loopt talloze risico's met betrekking tot bedrijfsmiddelen. Veel bedrijfsinvesteringen zitten in gebouwen, machines, vervoermiddelen en andere bezittingen.

Vaak zijn deze bedrijfsinvesteringen ook nog eens betaald met het geld van de bank. Je moet er niet aan denken wat de gevolgen zijn van een calamiteit, een grote brand, een inbraak, waterschade en andere schaden.

Verzekeren is niet de enige oplossing

Vrijwel alles is te verzekeren. Als het dan misgaat (en het is verzekerd) kun je de bedrijfsmiddelen die zijn beschadigd of verloren gegaan vervangen. Toch is verzekeren maar een onderdeel van het totale pakket om je bedrijfsrisico’s te beheersen. Onze adviseurs kijken daarom niet alleen naar verzekeringsoplossingen. Het treffen van organisatorische maatregelen of realiseren van preventie kunnen effectieve manieren zijn om het risico te beperken. Soms hoef je bepaalde zaken dan helemaal niet meer te verzekeren!