Waarom je op onze site geen uitgebreide informatie over zakelijke verzekeringen vindt.

Dé ondernemer bestaat niet. Geen bedrijf is hetzelfde en geen ondernemer is gelijk. Daarom geloven wij niet in panklare oplossingen voor ondernemers. Met dit soort oplossingen verzeker je óf teveel óf loop je belangrijke risico's doordat essentiële zaken niet verzekerd zijn. Een bedrijf met een groot aantal werknemers loopt nu eenmaal andere risico's dan een MKB-er waarvan de risico's ook weer anders zijn dan van een ZZP-er. Onze adviseurs zijn experts op het gebied van verzekerbare risico's. Dat wil echter niet zeggen dat wij er voorstander van zijn om altijd alles te verzekeren. Sommige risico's kun je als ondernemer best zelf dragen. Daarom beginnen wij altijd met een uitgebreide analyse om zowel de onderneming als de ondernemer te leren kennen. Op onze site beschrijven wij een aantal verzekeringsonderwerpen voor ondernemers in grote lijnen maar voor meer gedetailleerde informatie moet je toch echt gewoon in gesprek met één van onze adviseurs.

Bedrijf en Inventaris

Allereest verzeker je natuurlijk je gebouw(en) tegen brand, storm en andere oorzaken die grote schade kunnen veroorzaken. Maar dat is niet voldoende. Je moet verder. Met een bedrijfsschadeverzekering verzeker je de misgelopen brutowinst en gemaakte kosten om je bedrijf draaiende te houden na schade.

Voor een aantal zaken zijn er speciale verzekeringen zoals een machinebreuk of computerverzekeringen. Met onze deskundige adviseurs bepaal je zelf welke risico's je kunt lopen en welke je dient te verzekeren.

Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor het geval je aansprakelijkheid wordt gesteld. Dit kan zijn voor schade aan personen en materiële schade. Je kunt op veel manieren aanprakelijk zijn bijvoorbeeld doordat je een ongeluk veroorzaakt, voor schade die door een werknemer wordt veroorzaakt of schade aan het millieu. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus onmisbaar voor iedere ondernemer. In een aantal gevallen heb je een verzekering nodig tegen beroepsfouten, de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Verzekering.

Een rechtsbijstandverzekering biedt zakelijke rechtsbijstand en juridisch advies bij conflicten. Onderdeel van deze verzekering is de Incassoservice. Hiermee krijg je ondersteuning als afnemers rekeningen niet betalen.

Welke verzekering en welke dekkingen voor jouw bedrijf noodzakelijk zijn bepalen wij samen na een zorgvuldige risicoanalyse.

Transport en Vervoer

Voor gemotoriseerde voertuigen die op de openbare weg komen geldt een wettelijke verzekeringsplicht. Dit geldt ook voor werkmaterieel. Naast de verplichte WA verzekering zal het in veel gevallen verstandig zijn de voertuigen beperkt of volledig casco te verzekeren. Ook een aanhanger of een laad en loskraan kan verzekerd worden. Maar bij vervoer zijn er meer risico's. Een verzekering voor de bestuurder of overige inzittenden is natuurlijk geen overbodige luxe maar ook de vervoerde goederen kunnen een grote waarde vertegenwoordigen. 

Im- of exporteer je goederen dan komen bij het transport weer heel andere verzekeringszaken om de hoek kijken. Onze deskundige adviseurs staan je met raad en daad terzijde.

Inkomen en Pensioen voor zelfstandigen en werkgevers

Als zelfstandige moet je zelf een aantal zaken regelen.

Bij de Westeinder Adviesgroep ben je hiervoor op het juiste adres.

Klik hier voor meer informatie over Inkomen en Pensioen