Voor veel mensen is de zomervakantie in aantocht. Er valt nogal wat te kiezen op het gebied van reisverzekeringen.

Zorg er voor dat je niet voor verrassingen en hoge kosten komt te staan waarvan je dacht dat ze verzekerd waren. Om te weinig (of te veel) dekking op je reisverzekering te voorkomen heb ik een checklist voor je gemaakt aan de hand van de keuzes die je kunt maken.

Doorlopende- of kortlopende reisverzekering

Ga je met het gezin 2 weken of langer op vakantie? Dan is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Ook voor partners of alleenstaanden is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger als je een week of 3 per jaar op vakantie gaat. Zeker als je nog een keer een weekje of weekendje weg gaat. Bovendien kun je hem nooit vergeten en betaal je niet steeds opnieuw poliskosten.

Europa of werelddekking

Bij de Europadekking van een reisverzekering is er ook dekking in de Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Voor veel mensen zal dit voldoende zijn, maar voor echt verre reizen heb je uiteraard werelddekking nodig.

Duur van de dekking

Ga je lang aaneengesloten op reis? Neem dan altijd contact met ons op. De dekking is meestal voor een reis van maximaal 60 dagen aaneengesloten. Ga je dus langer dan 2 maanden? Controleer dan of je reisverzekering dat dekt.

Geneeskundige kosten buiten je zorgverzekering

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt die de medische kosten ook buiten Nederland onbeperkt vergoed hoef je dit onderdeel niet te verzekeren. Ook bij een aanvullende verzekering zijn er vaak beperkingen met betrekking tot de vergoeding van medische kosten. Twijfel je? Dan kun je beter geen risico’s nemen. De basisverzekering dekt in ieder geval niet meer dan het tarief wat een behandeling in Nederland zou kosten.

Wintersportdekking nodig?

Ga je op wintersport? Met deze dekking zijn ook je ski’s, uitrusting en skipas gedekt. Verzeker ook de medische kosten altijd mee als je op winterport gaat. Dan zijn medische kosten door een ongeval maar ook vervoer vanaf de piste ook gedekt.

Gevaarlijke sporten

Ga je een actieve vakantie doen? Dan kan het maar zo dat je een gevaarlijke sport gaat beoefenen. Hiervoor ben je niet verzekerd als je deze optie niet specifiek meeverzekert. Denk bij gevaarlijke sporten aan: raften, canyoning, paragliding, duiken en bergbeklimmen.

Automobilistenhulp

Ga je met de auto op vakantie? Dan is het fijn als je vakantie niet verpest is als de auto het onverwacht niet meer doet. Je kunt automobilistenhulp meeverzekeren op je reisverzekering. Heb je al pechhulp bij de ANWB of Route Mobiel of jouw autoverzekeraar? Dan hoef je dit niet via je reisverzekering te regelen natuurlijk. Ook bij een nieuwe auto heb je vaak een aantal jaren recht op pechhulp vanuit de dealer.

Ongevallendekking nodig?

Overweeg of je deze dekking nodig vindt. Hiermee krijg je een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Anders dan de naam doet vermoeden krijg je sowieso hulp bij een ongeval met een basis-reisverzekering.

Studie, stage of werk

Ga je niet alleen vakantievieren? Maar ook werken, studeren of stage lopen? Bedenk dan dat de reisverzekering daar niet voor bedoeld is en dus lang niet altijd dekking biedt. Overleg dus altijd met ons als je niet alleen voor vakantie op reis gaat.

Annuleringsverzekering

Boek jij van te voren een hele reis? Of een deel van je reis, bijvoorbeeld accommodatie? Dan is het natuurlijk zonde als je (een deel van) je geld kwijt bent als je moet annuleren. Met een annuleringsverzekering krijg je een vergoeding als je de reis moet annuleren in verband met ziekte of overlijden van bijvoorbeeld naaste familie maar ook in een aantal andere gevallen. Moet je eerder terug naar huis en is de oorzaak gedekt op je annuleringsverzekering? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Kies je voor een garantie annuleringsverzekering dan krijg je bij annulering ook de al genoten vakantiedagen vergoed.

Vergelijk reisverzekeringen

Ook als je de juiste dekking kiest zitten er grote verschillen in de premie van reisverzekeringen. Neem daarom altijd contact met ons op voor een vergelijking. Dan heb je weer wat extra vakantiebudget van het bespaarde geld.

Terug naar Nieuws