Reis je voor studie, stage, werk of backpacken naar het buitenland? Daar komt heel wat bij kijken. Als adviseur particuliere schadeverzekeringen krijg ik veel vragen of een reisverzekering in geval van een langer verblijf in het buitenland wel voldoende dekking biedt.


Lang op reis? Gewone reisverzekering voldoet niet

Een normale reisverzekering is voornamelijk bedoeld voor reizen van een korte periode en met een recreatief karakter en dus meestal niet geschikt voor een langer verblijf in het buitenland. 
Zo belde er laatst een klant die voor zijn dochter “even” een reisverzekering af wilde sluiten omdat zij voor 2 maanden naar Ecuador ging om daar te helpen met het opzetten van een weeshuis. Ik heb hem uitgelegd dat een gewone reisverzekering niet voldoende dekking biedt. Vervolgens ben ik uiteraard aan de gang gegaan om een passende oplossing te vinden.

Maatwerk verzekeren voor langere verblijven in het buitenland

Er zijn verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor een langer verblijf in het buitenland. Daarmee ben je goed verzekerd en kun je met een gerust hart aan je buitenlandse avontuur beginnen. Een voorbeeld is de Globetrotter Verzekering speciaal voor verblijven in het buitenland tussen 1 maand en 24 maanden. Naast het reizen is ook (vrijwilligers)werk en studeren in het buitenland standaard meeverzekerd.

Enkele voordelen van een Globetrotter Verzekering:

   • Flexibel op te bouwen, beter op maat samen te stellen
   • Korting voor jongeren onder 27 jaar
   • Studie en werk gratis meeverzekerd
   • Werk met verhoogd risico kan worden meeverzekerd 

Voor de verzekering van langere buitenlandse reizen is vrijwel altijd maatwerk nodig. Ik vind het altijd erg leuk om mij te verdiepen in ‘het verhaal van mijn klant’ en kan gelukkig in vrijwel alle gevallen een prima oplossing verzorgen.

Door: Danny Benning

Terug naar Nieuws