Hoe goed is jouw schuur beveiligd?

Maak je gebruik van goede sloten en anti-inbraakstrips of vind je dit niet nodig? Misschien doe jij de schuur negen van de tien keer zelfs helemaal niet op slot. Zonde, want de kans dat inbrekers toeslaan in de schuur is groot en dat terwijl de waarde van de spullen die de gemiddelde Nederlander in de bergruimte heeft liggen rond de €3000,- euro ligt.

Bewustwording

Na onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken blijkt dat vier op de tien Nederlanders toegeeft dat hun schuur of berging slecht beveiligd is. Zij geven de beveiliging van hun woning een 7,2 terwijl de beveiliging van de opslagruimte slechts een 5,8 scoort. Ook inbrekers zijn zich hiervan bewust. Reden genoeg om mensen extra alert te maken op het aantal inbraken in schuren en de risico’s die mensen lopen. Want ook in de schuur staan over het algemeen veel waardevolle spullen, zoals elektrische fietsen en gereedschapskisten. Zit je schuur niet op slot? Dan is de kans aanwezig dat de verzekeraar de schade niet dekt. Overigens geldt voor bepaalde objecten zoals motoren, (brom)fietsen, e-bikes enz. dat je verzekeraar kan eisen dat ook in een goed afgesloten schuur het object is beveiligd door middel van een goedgekeurd slot.

Vijf tips om een inbraak te voorkomen

Wat kun jij zelf doen om ervoor te zorgen dat inbrekers jouw schuur of berging overslaan? We geven vijf tips:

1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

2. Maak gebruik van dievenklauwen en anti-inbraakstrips.

3. Plak eventuele ramen af met folie zodat niemand kan zien wat er in de schuur staat.

4. Zorg dat de ramen goed beveiligd zijn, bijvoorbeeld door middel van een smeedijzeren bescherming.

5. Plaats buitenverlichting met een sensor die aanslaat zodra er iemand langsloopt.

Ben jij benieuwd hoe goed jouw schuur of berging beveiligd is? Doe dan de inbraakpreventietest en kijk wat jij allemaal nog kunt doen om een inbraak bij jou thuis te voorkomen.

Terug naar Nieuws