Wij krijgen veel vragen over de Corona crisis en de vraag of hier op de verzuim- of arbeidsongeschiktheidsverzekering dekking voor is. Op deze pagina een aantal antwoorden.

Mijn werknemer is besmet met COVID-19 en is ziek. 

Wat moet ik doen als een medewerker is besmet met het COVID-19 virus?

Meld dit dan direct bij de verzuimverzekeraar/Arbo arts. Er gelden namelijk de normale regels bij ziekte. Het reguliere verzuimprotocol is van toepassing. Afhankelijk van waar je ziekteverzuimverzekering loopt meld je de betreffende werknemer ziek in het systeem van de verzekeraar. Wij kunnen ziekmeldingen niet voor je doen, in verband met de privacyregels. 

Quarantaine plaatsing en verzuimverzekering / AOV

Keert een verzuimverzekering uit als mijn werknemer niet in staat is om zijn werk te verrichten omdat hij in quarantaine geplaatst is?

Nee, een verzuimverzekering dekt de loondoorbetalingsverplichting in geval van ziek personeel. Als iemand om een andere reden dan ziekte niet kan werken, bijvoorbeeld omdat hij/zij om preventieve redenen in quarantaine moet blijven, of een bepaald gebied niet mag verlaten, is er geen dekking voor de eventuele loondoorbetaling.

Ook indien een medewerker (door de overheid verplicht) thuisblijft met bijvoorbeeld een verkoudheid bestaat er geen dekking op je verzuimverzekering. De Arbodienst controleert hierop! Wellicht biedt in deze situaties thuiswerken een oplossing of kun je gebruik maken van de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud)

Klik hier voor een overzicht van veel gestelde vragen en de antwoorden

 

AOV

Ik ben zzp'er, ik ben in quarantaine geplaatst en kan daardoor niet werken. Kan ik een beroep doen op mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Nee, als iemand om preventieve redenen in quarantaine moet blijven, of een bepaald gebied niet mag verlaten, is er geen dekking.

Tenslotte

Meer informatie over deze onderwerpen vind je op de onderstaande pagina's.

 

Staat jouw vraag niet op deze pagina of wil je overleggen met één van onze deskundigen, neem dan contact met ons op.

 

Terug naar Nieuws