Veel bedrijven zijn zwaar geraakt door de overheidsmaatregelen rondom COVID-19. Inventief als ondernemers zijn zoeken zij na de verplichte sluiting van hun bedrijven naar alternatieven om de onderneming toch op een lager pitje te kunnen voortzetten.

De overheid staat bijvoorbeeld nog wel toe dat maaltijden kunnen worden afgehaald en/of bezorgd. 

Neem contact met ons op als je bedrijf met nieuwe activiteiten aan de slag gaat!

Verzekeraars bieden niet zomaar dekking voor alle activiteiten. Als je een verzekering afsluit moet je nauwkeurig opgeven welke activiteiten binnen je bedrijf plaatsvinden. De verzekeraar bepaalt dan óf en tegen welke premie zij jouw bedrijf willen verzekeren. Veel polissen bieden dan ook alleen dekking voor de omschreven activiteiten. 

Hoewel je enige soepelheid van verzekeraars mag verwachten is dit geen vanzelfsprekendheid. Gaat jouw bedrijf activiteiten ondernemen die buiten de gebruikelijke werkzaamheden vallen, neem dan contact met ons op. Wij zullen in overleg treden met je verzekeraar. Vaak zal het melden voldoende zijn om toch verzekerd te zijn, maar dat geldt zeker niet voor alle activiteiten. Een voorbeeld is maaltijdbezorgen, dat is een activiteit die in sommige polissen zelfs expliciet is uitgesloten.

Overleg dus altijd met je contactpersoon. Ook in deze moeilijke tijden staan je financiële raadgevers van de Westeinder Adviesgroep voor je klaar!  

Terug naar Nieuws