Sinds 1 januari van dit jaar kun je als ondernemer de MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. Deze verzekering ondersteunt werkgevers wanneer een werknemer langdurig uitvalt.

Als MKB-ondernemer krijg je nogal wat op je bord wanneer een werknemer uitvalt met meer dan een griepje: de loondoorbetalingsverplichting, de Wet Poortwachter, de Arbowet, enzovoort. Om te ondersteunen bij deze zware last hebben het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars met elkaar aan een nieuwe verzekering gewerkt en afgesproken aan welke eisen deze verzekering moet voldoen.

Kleinere werkgevers

Sinds 1 januari 2020 kun je als ondernemer deze MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. De verzekering helpt je bij het managen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie van medewerkers. De nieuwe verzekering is speciaal bedoeld voor kleinere en middelgrote werkgevers.

De MKB verzuim-ontzorgverzekering wil meer inhoudelijke ondersteuning bieden dan reguliere verzekeringsproducten. Het belangrijkste verschil is dat de verzekeraar een casemanager aanstelt (die zit bij de prijs inbegrepen), die de regie voert over het hele re-integratieproces. Als ondernemer hoef je je geen zorgen te maken over de loonsancties die het UWV zou kunnen opleggen, omdat de verzekeraar deze overneemt. Het product is daarmee Poortwachter-proof. Voorwaarde is dan wel dat jij als ondernemer de adviezen van de bedrijfsarts en de casemanager nauwkeurig opvolgt.

Overstappen hoeft niet

Verschillende verzekeraars bieden sinds 1 januari 2020 de MKB verzuim-ontzorgverzekering aan. Wanneer je al een verzuimverzekering had, dan kun je overstappen, maar het hoeft niet. Bepaalde verzekeringen bevatten ook al elementen van deze nieuwe verzekering. Maak een keuze die bij jouw situatie past.

De premie is onder andere afhankelijk van je bedrijf, de sector waarin je actief bent en de verzekeraar van je keuze. Ook het verzuim in je eigen bedrijf telt mee, al is het effect hiervan op de premie gebonden aan een maximum. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je toch een keer een geval van langdurig verzuim hebt in je bedrijf.

Je financiële raadgever bij de Westeinder Adviesgroep weet alle details.

Neem nu contact op voor een deskundig advies.

Terug naar Nieuws

Bron: Finfin van Adfiz