Van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) was 19 procent in 2016 verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Hiermee zet de dalende trend door. Van deze groep, die het ondernemerschap als hoofdinkomstenbron heeft, koos in 2011 nog 23 procent voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov), meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in mei 2018.

Veel ZZP'ers sluiten geen AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) af omdat ze van mening zijn dat deze verzekering te duur is. Inderdaad is de premie van deze verzekering doorgaans fors. Echter er is een tussenweg tussen compleet verzekeren en helemaal niets doen. Je moet er toch niet aan denken dat je de pech hebt een tijdje niet te kunnen werken en gelijk alles kwijt bent. 

Advies op maat

Is een volledige AOV te duur, dan kunnen wij altijd een alternatief aanbieden. Dan loop je welliswaar zelf meer risico, maar kun je toch voorkomen dat, als het echt misgaat, je lange tijd zonder enige vorm van inkomen komt te zitten. Je financiële coach van de Westeinder Adviesgroep verdiept zich eerst volledig in jou persoonlijke situtatie en bedenkt dan een oplossing op maat die aansluit bij jouw behoeften en mogelijkheden. Daar wordt je echt beter van.

Meer weten, neem dan contact op met onze afdeling bedrijfsverzekeringen.