Maar liefst twee derde van de starters op de woningmarkt verwacht dat zij, naast een hypotheek, extra geld nodig hebben om hun eerste huis te financieren. Het merendeel van hen verwacht hiervoor aan te kloppen bij de ouders. Van de starters die de afgelopen vijf jaar een huis kochten, had ruim een derde extra financiële steun nodig. Ook zij zochten massaal steun bij de ouders.

Dit meldt Independer dat een onderzoek liet uitvoeren door Q&A Insights & Consultancy onder 400 personen. Van de ondervraagden twijfelt 53 procent of zij ooit wel een huis kunnen kopen vanwege de stijgende prijzen. Daarnaast heeft 50 procent twijfels hierover omdat de hypotheekregels zijn aangescherpt. 

Onze adviseurs merken dagelijks dat het met name voor starters heel lastig is geworden een eigen woning aan te schaffen. Toch zijn er nog steeds mogelijkheden, en kunnen onze adviseurs ook starters vaak helpen hun droom te verwezenlijken. Ga daarom niet bij voorbaat bij de pakken neer zitten!

Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden in kaart te brengen, in één gesprek kan blijken dat er misschien meer mogelijk is dan je zou denken.

Terug naar Nieuws