Prinsjesdag was dit jaar anders dan anders. Met een troonrede en miljoenennota opgesteld door een regering die eigenlijk alleen maar zit te wachten tot ze kan afzwaaien waren de verwachtingen niet hoog gespannen.

Toch zijn er een aantal belangrijke onderwerpen die wij in onze traditionele uitgebreide Westeinder Prinsjesdag nieuwsbrief voor je op een rijtje hebben gezet.

Lees onze Prinsjesdag nieuwsbrief ! 

Bij de formatie staat de positie van ZZP-ers (en freelancers) volop in de belangstelling. De mislukte regelgeving rond de modelovereenkomst (voorheen VAR verklaring), de vraag of pensioen collectief opgebouwd zou moeten worden en of er een verplichte voorziening voor Arbeidsongeschiktheid zou moeten komen houdt de politieke gemoederen behoorlijk bezig. Wat daarbij naar ons idee te vaak over het hoofd wordt gezien is dat ‘DE’ ZZP-er niet bestaat.

Hoe goed is jouw schuur beveiligd?

Maak je gebruik van goede sloten en anti-inbraakstrips of vind je dit niet nodig? Misschien doe jij de schuur negen van de tien keer zelfs helemaal niet op slot. Zonde, want de kans dat inbrekers toeslaan in de schuur is groot en dat terwijl de waarde van de spullen die de gemiddelde Nederlander in de bergruimte heeft liggen rond de €3000,- euro ligt.

Ruim een kwart van de in het tweede kwartaal verkochte woningen is voor of boven de vraagprijs verkocht zo was eind augustus te lezen op onder andere nu.nl.
In combinatie met de sneller stijgende prijzen en de toename in het aantal woningverkopen, kan dit wijzen op oververhitting van de woningmarkt.

Op 1 juli 2017 ondergaat de Arbowet een aantal belangrijke wijzigingen. Als gevolg hiervan moeten Arbodiensten en bedrijfsartsen hun contracten aanpassen. Voor deze aanpassing krijgen zij tot 1 juli 2018 de tijd. Contracten die zijn ingaan na 1-7-2017 moeten al reeds voldoen aan de nieuwe eisen maar wat zijn nu dan eigenlijk de wijzigingen en wat betekent dit voor jou?

Er bereiken ons steeds meer berichten dat een groot aantal ondernemers niet op tijd klaar is voor de nieuwe privacy regels die vanaf mei 2018 zullen gelden.

Vanaf de jaren negentig is er geen jaar voorbij gegaan dat er op het terrein van pensioenen en ons sociale verzekeringsstelsel niets is gewijzigd.

Binnenkort is het weer zo ver. Pensioenregelingen moeten fiscaal worden getoetst aan een nieuwe pensioenleeftijd van 68 jaar. Deze was jarenlang 65, toen 67 en vanaf 1 januari 2018 wordt deze 68 jaar.

Staat je huis nog onder water? Kom vóór 1 januari 2018 in actie!

Toen we in 2012 midden in de financiële crisis zaten introduceerde de toenmalig minister van financiën de herfinancieringsregeling voor restschuld die overbleef na de verkoop van een huis. Met deze regeling voorkwam men dat de woningmarkt ‘op slot’ zou gaan.

Rob Willemse, onze collega van de afdeling inkomen en pensioen keek raar op toen hij ‘s-morgens bij zijn auto aankwam. Tijdens de nachtelijke uren waren de achterlichten van zijn auto vakkundig verwijderd. Gelukkig was hij uiteraard goed verzekerd!

Vaak gaan alle leveringen volgens plan, maar soms gaat er iets mis. Op dat moment kan het zo zijn dat je gedwongen wordt (door autoriteiten) of je jezelf gedwongen voelt om producten retour te nemen.