Bij de meeste hypotheken die tegenwoordig worden afgesloten, betaal je het geleende geld tijdens de looptijd ervan terug. Toch bestaat de aflossingsvrije hypotheek nog wel. Maar wat zijn precies de spelregels?

Een warme en broeierige zomerdag in Nederland eindigt regelmatig met een flinke onweersbui. Soms ver weg, en als je pech hebt recht boven je woning.

Een troonrede met een positieve boodschap dit jaar. Het gaat goed met de 'B.V. Nederland' zo juicht ons kabinet. Maar geldt dit ook voor uw pensioen?

Zorgeloos op vakantie. Met de checklist van Danny ga je goed voorbereid op weg!

In onze financiële adviespraktijk praten we met mensen van verschillende leeftijden, in verschillende levensfasen en in verschillende financiële omstandigheden.

De huizenprijzen liggen weer op het niveau van vóór de kredietcrisis, je mag intussen minder lenen en moet waarschijnlijk meer aflossen. Geen wonder dat veel starters denken dat dit geen goede tijd is om een huis te kopen. Maar die gedachte is vaak ten onrechte!

De bijleenregeling heeft betrekking op de overwaarde van je oude huis en de financiering van de nieuwe woning. Je hebt overwaarde als je je huis voor een hoger bedrag verkoopt dan de hypotheek die erop rust.

De afgelopen maanden heeft Giovanni Hendriks op ons kantoor een uitgebreid onderzoek uitgevoerd in het kader van zijn afstudeeropdracht aan de Hogeschool van Amsterdam.

Veel cabrio’s en motoren verhuizen eind deze zomer naar de stalling. Soms in de eigen schuur, soms bij bekenden in de garage.

Welke risico's durf jij te lopen? Als eigenaar van een recreatiewoning loop je risico’s. Je kunt je voor veel van deze risico’s verzekeren.