Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lag de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gingen vorig jaar op 64 jaar en 10 maanden. Dat is maar liefst vijf maanden hoger dan in 2016!

Huizenkopers die een nieuwe hypotheek afsluiten, betalen bij een bank 0,67% meer hypotheekrente ten opzichte van de scherpste aanbieding in de markt. Via een onafhankelijk adviseur is dat verschil kleiner: 0,3%. Bij een looptijd van 10 jaar scheelt dat gemiddeld circa € 8.000. Dat blijkt uit onderzoek van Hypotheekonderzoek.nl in opdracht van Van Bruggen Adviesgroep.

71% van de Nederlanders weten niet of hun partner wil worden begraven of gecremeerd.
Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van uitvaartverzekeringwijzer.net. Het onderzoek laat zien hoe lastig het voor veel mensen is om zaken rond overlijden te bespreken. Het gevolg is dat ze (o.a. financiële) zaken niet goed regelen.
Nu is het regelen van een uitvaart nog betrekkelijk eenvoudig. Maar wat als we een stapje verder gaan?

Ruim een derde van de huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek denkt de lening na 30 jaar niet te kunnen terugbetalen, terwijl dat wel de bedoeling is.

Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder bijna 1.200 leden met een aflossingsvrije hypotheek. Ook is opvallend dat 85% het niet op prijs stelt als de bank hierover contact opneemt.

Mensen gaan af en toe voor duizenden euro’s het schip in.

Mensen denken namelijk vaak dat alles is gedekt in een nieuwe zorgverzekering en zetten daarom ten onrechte hun reisverzekering stop.

Maar liefst twee derde van de starters op de woningmarkt verwacht dat zij, naast een hypotheek, extra geld nodig hebben om hun eerste huis te financieren. Het merendeel van hen verwacht hiervoor aan te kloppen bij de ouders. Van de starters die de afgelopen vijf jaar een huis kochten, had ruim een derde extra financiële steun nodig. Ook zij zochten massaal steun bij de ouders.

Overweeg je opdracht te geven voor het bouwen van een huis om zelf in te wonen? Als financieel adviseur gespecialiseerd in wonen hebben wij een aantal tips verzameld en in een speciale nieuwsbrief geplaatst. We hopen dat deze tips je helpen om de bouw van je nieuwe woning voorspoedig te laten verlopen.

Klik hier om onze nieuwsbrief te downloaden.

Investeren in energie besparende voorzieningen met NHG

De adviseurs van de Westeinder Adviesgroep merken dat veel kopers niet weten dat voor de financiering van energiebesparende voorzieningen (EBV) extra mag worden geleend, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) was 19 procent in 2016 verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Hiermee zet de dalende trend door. Van deze groep, die het ondernemerschap als hoofdinkomstenbron heeft, koos in 2011 nog 23 procent voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov), meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in mei 2018.

Er bestaan nogal wat misverstanden over een registratie bij het BKR. Veel mensen schrikken dan ook als ze horen dat ze geregisteerd staan bij het BKR. De kans is groot dat ook jij geregistreerd bent. Bijna alle Nederlanders zijn dat namelijk. Is dat erg?