Ruim een derde van de huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek denkt de lening na 30 jaar niet te kunnen terugbetalen, terwijl dat wel de bedoeling is. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder bijna 1.200 leden met een aflossingsvrije hypotheek. Ook is opvallend dat 85% het niet op prijs stelt als de bank hierover contact opneemt.

Investeren in energie besparende voorzieningen met NHG

De adviseurs van de Westeinder Adviesgroep merken dat veel kopers niet weten dat voor de financiering van energiebesparende voorzieningen (EBV) extra mag worden geleend, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Maar liefst twee derde van de starters op de woningmarkt verwacht dat zij, naast een hypotheek, extra geld nodig hebben om hun eerste huis te financieren. Het merendeel van hen verwacht hiervoor aan te kloppen bij de ouders. Van de starters die de afgelopen vijf jaar een huis kochten, had ruim een derde extra financiële steun nodig. Ook zij zochten massaal steun bij de ouders.

Er bestaan nogal wat misverstanden over een registratie bij het BKR. Veel mensen schrikken dan ook als ze horen dat ze geregisteerd staan bij het BKR. De kans is groot dat ook jij geregistreerd bent. Bijna alle Nederlanders zijn dat namelijk. Is dat erg?

Op zondag 22 april 2018 organiseert Atletiek Vereniging Aalsmeer de jaarlijkse Westeinderloop. Ook dit jaar zijn wij weer de trotse hoofdsponsor van dit evenement.

Jaarlijks heeft gemiddeld bijna 14% van de huiseigenaren te maken met het aflopen van de rentevaste periode. Een groot aantal van deze hypotheekbezitters betaalt bij een verlenging van hun hypotheek gemiddeld 10.000 tot 20.000 euro te veel, zegt Nationale Hypotheekbond.

In het consumentenprogramma Radar van afgelopen 5 februari kwamen mensen aan het woord die dachten pensioenrechten te hebben die er niet bleken te zijn, of rechtelijk afgedwongen moesten worden. In deze uitzending van Radar bleek maar weer eens hoe belangrijk het is om bij impactvolle gebeurtenissen in je leven, bijvoorbeeld bij wisseling van werkgever of bij scheiding, altijd contact op te nemen met je financieel adviseur.

Het lijkt zo handig. Je telefoon opladen, terwijl je slaapt. Toch kun je dat maar beter niet doen. Uit cijfers van de brandweer blijkt dat er in 2016 bij fatale woningbranden 47 doden zijn gevallen. En een van de belangrijkste oorzaken van een woningbrand heeft te maken met die elektrische apparaten.

Er gaat bijna geen dag voorbij of er valt iets te lezen over pensioen. Zo viel recent nog in De Telegraaf te lezen: Uw pensioen sukkelt achteruit. Nog geen dag later meldden de media: De financiële positie van pensioenfondsen in 4e kwartaal licht verbeterd. Op het eerste oog tegenstrijdige berichten.

Steeds vaker worden bedrijfsmiddelen geleased. Denk hierbij niet alleen aan auto’s maar dit kunnen ook allerlei soorten apparaten zoals printers, telefooncentrales en andere kostbare objecten zijn.

Aan deze objecten kan natuurlijk altijd schade ontstaan bijvoorbeeld door brand, water, inbraak of diefstal.