De gemiddelde pensioenleeftijd is voorgaande jaren opnieuw gestegen. Toch kun je wel eerder stoppen met werken en met pensioen gaan. Is dat alleen weggelegd voor rijke mensen? Zeker niet. Er is meer mogelijk dan je denkt. Dit realiseerde ik me weer door een interessant gesprek met een Fransman in Parijs.

De premie gaat in 2019 voor iedereen omhoog. Maar de vraag is nu nog met hoeveel? Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt. Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019?

Een financieel adviseur betaal je uiteraard voor het advies dat je van hem ontvangt en voor het beheren van je financiële pakket. Maar daar krijg je veel voor terug. Vaak blijk je zelfs dankzij hem te besparen op je verzekeringen. Ook staat een financieel adviseur voor je klaar wanneer je bijvoorbeeld bij schade aanspraak wilt maken op je verzekeringen. Welke voordelen biedt een onafhankelijk financieel adviseur en waarom?

Ruim een derde van de huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek denkt de lening na 30 jaar niet te kunnen terugbetalen, terwijl dat wel de bedoeling is.

Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder bijna 1.200 leden met een aflossingsvrije hypotheek. Ook is opvallend dat 85% het niet op prijs stelt als de bank hierover contact opneemt.

Wie een hypotheek heeft afgesloten betaalt mogelijk een risico-opslag. Dit is een bedrag dat je betaalt bovenop je basisrente om de hypotheekverstrekker te compenseren voor het risico dat jij (een deel van) de lening niet terugbetaalt. Is jouw hypotheek bijvoorbeeld relatief hoog ten opzichte van de woningwaarde (bijvoorbeeld 100%), dan betaal je hier dus extra voor. Maar wist je dat deze risico-opslag mogelijk verlaagd kan worden, ook tijdens de rentevaste periode?

Menselijke fouten zijn de belangrijkste reden van bedrijfsbranden in het MKB. Volgens verzekeraar Reaal gaat ongeveer 50 procent van de bedrijven die te maken krijgen met brand uiteindelijk failliet. 

Het wintersportseizoen is weer van start gegaan! Kies jij dit seizoen voor de lange latten, het stoere snowboard of doe je het liever iets rustiger aan met een mooie langlauftocht? Alles is mogelijk. Maar hoe geniet je nu optimaal van de wintersport? 

Huizenkopers die een nieuwe hypotheek afsluiten, betalen bij een bank 0,67% meer hypotheekrente ten opzichte van de scherpste aanbieding in de markt. Via een onafhankelijk adviseur is dat verschil kleiner: 0,3%. Bij een looptijd van 10 jaar scheelt dat gemiddeld circa € 8.000. Dat blijkt uit onderzoek van Hypotheekonderzoek.nl in opdracht van Van Bruggen Adviesgroep.

zorgverzekering tips 2019

De inhoud van zorgverzekeringen wijzigt ieder jaar. Kosten die onder de basisverzekering vallen kunnen volgend jaar niet meer verzekerd zijn en andersom. Denk je er over om over te stappen naar een andere zorgverzekering maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Lees dan onze 10 tips zodat je weet waar je op moet letten. 

Op de website van RTL Nieuws is te lezen dat brand- en elektrotechniekexperts zich grote zorgen makent over de sterke toename van het aantal branden met zonnepanelen. Ze slaan alarm over de slechte kwaliteit van de installatie van de panelen.