Betalingsachterstand op je schadeverzekering


Het kan gebeuren dat je niet genoeg saldo op je rekening hebt staan. Dan lukt het ons niet om je premie te incasseren. Je kunt ook een keer vergeten je premie over te maken. In beide gevallen heb je een betalingsachterstand. Wij sturen je dan een betalingsherinnering.

Wat kun je doen bij een betalingsachterstand?

  • Wil je jouw openstaande premie direct betalen? Dan kun je dat doen via rekeningnummer: NL65INGB0000420994 t.n.v. Westeinder Adviesgroep. Vermeld daarbij altijd je polisnummer.
  • Kun je niet meteen betalen? En heb je nog geen brief ontvangen van je verzekeraar of ons incassobureau, Cannock Incasso. Neem dan even contact met ons op. Dat kan op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur op (0297) 384 980.
  • Loopt je verzekering bij ons volmachtbedrijf Westeinder Assuradeuren BV? Klik dan hier voor meer informatie.
  • Heb je al een brief ontvangen van je verzekeraar? Dan loopt het contact over je betalingsachterstand via hen. In de brief staat hoe je kunt betalen en/of contact kunt opnemen.
  • Heb je al een brief van Cannock Incasso gekregen? Dan loopt het contact over je betalingsachterstand via hen. Je kunt hen bereiken van 8.30 tot 17.00 uur op (010) 205 17 60. Zij helpen je dan verder.
  • Heb je zorgen over je financiën of heb je schulden? Tienduizenden mensen met schuldzorgen werden geholpen met gepast advies via geldfit.nl. Doe via geldfit.nl een gratis online test en krijg advies op maat.

Wat gebeurt er als je een betalingsachterstand hebt?

Reageer je niet op onze betalingsherinneringen? Dan loopt je betalingsachterstand op en neemt je verzekeraar of ons incassobureau, Cannock Incasso, het van ons over. Dit brengt aanzienlijke (extra) incassokosten met zich mee.

Je kunt misschien een betalingsregeling treffen

Lukt het je niet om je premieachterstand in één keer te betalen? Dan kan je misschien een betalingsregeling met ons treffen. Samen met jou stellen wij een betalingsregeling vast. Wij moeten de premie dan wel kunnen incasseren van je rekening. Als dat niet lukt, vervalt de regeling.

Als je motorrijtuig onverzekerd is, ben je strafbaar

De Dienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoekt regelmatig of alle geregistreerde motorrijtuigen zijn verzekerd. Is jouw motorrijtuig niet verzekerd? Dan krijg je van RDW een boete van honderden euro’s. Je bent namelijk wettelijk verplicht je motorrijtuig te verzekeren.

Wanneer stopt de dekking van je verzekering?

Als je de premie niet betaalt, stopt de dekking van je verzekering. In de brief staat welke datum voor jou van toepassing is. De dekking vervalt dan met terugwerkende kracht. Je kunt dus geen claims indienen vanaf het moment dat de premie bij ons binnen had moeten zijn.

Wil je voortaan via automatische incasso betalen?

Met een automatische incasso verklein je het risico dat je een premiebetaling mist.

Zo stel je een automatische incasso in

Geef dit bij voorkeur telefonisch door. Neem contact op (0297) 384 980 op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarin aan dat je voortaan per automatische incasso wilt betalen. Vermeld in je mail je volledige naam, je adresgegevens, je rekeningnummer en het polisnummer van je verzekering.